Entitats

Moltes entitats treballen al municipi en l´àmbit de les arts escèniques i la música. Ofereixen serveis i activitats diverses.


Amics del Teatre  

L'objectiu d'Amics del Teatre de Ripollet és fomentar el teatre i les arts escèniques entre el públic de totes les edats del poble de Ripollet. Les línies d'acció del grup són: una temporada estable de teatre, el grup infantil i juvenil, col·laboracions amb altres entitats i activitats culturals.

Temporada de teatre: El grup té una temporada estable de teatre des de fa anys que consisteix en un mínim de tres estrenes teatrals al llarg de la temporada.

Grup Infantil i juvenil d'Amics del Teatre de Ripollet: L'entitat compta amb un grup infantil i un altre juvenil en el que es prepara una obra per representar al llarg de la temporada..

Col.laboracions amb altres entitats: L'entitat participa activament en qualsevol acte o demanda d'una altre entitat del poble per tal de fomentar la cultura i el teatre entre les Ripolletenques i els Ripolletencs.

Activitats culturals: L'entitat es mostra activa davant qualsevol proposta d'activitat cultural ofertada per l'Ajuntament per tal de fomentar i promoure la cultura i el teatre entre la població de Ripollet. 

Seu de l'entitat: Centre Parroquial, Rambla Sant Jordi, número 9, Ripollet.

Més informació: informacio@amicsdelteatre.cat

Enllaç a http://www.amicsdelteatre.cat


Cia. La Marfanta

Cia. La Marfanta som una companyia teatral compromesa amb el bon Teatre. Amb l'experiència de més de quaranta anys d'escenaris, Cia. La Marfanta segueix sent per a nosaltres un projecte escènic, que ens il·lusiona i ens empeny a treballar per un Teatre compromès i sincer. Des de Cia La Marfanta, no volem altra cosa que fer-vos gaudir de bons muntatges i oferir-vos un treball actoral, escenogràfic i tècnic de qualitat. Aquest és el nostre propòsit i també el nostre compromís.
Gràcies per confiar en la nostra proposta.

Si podem ajudar-vos o voleu alguna cosa de nosaltres: cialamarfanta@gmail.com


Col·lectiu la Careta Teatre Amateur

El Col·lectiu La Careta Teatre Amateur es constitueix com a grup de teatre amb la finalitat de fomentar la pràctica i el desenvolupament didàctic de l'activitat teatral, i per extensió, de totes aquelles activitats que impliquin interpretació i direcció d'espectacles en general. El nom de "La Careta" sorgeix d'un grup amb el mateix nom que va sorgir a Ripollet a principis dels vuitanta i que es va dissoldre uns anys més tard. Alguns antics integrants del grup formen part ara de la nova entitat.

Les activitats del Col·lectiu La Careta van destinades a totes aquelles persones interessades en el món de l'espectacle, l'art i la cultura. Les línies d'actuació són: tallers infantils (per a infants de 4 a 6 anys) i juvenils (per a infants de 7 a 10 anys); taller intermig (per infants i joves de 10 a 13 anys amb experiència teatral); companyia de teatre juvenil Theatrópolis; i finalment adults. A més de la formació teatral, l'entitat ofereix la possibilitat de fer pràctiques de tècnic, maquillatge, muntatge, etc.

Més informació al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4), o a l'adreça de correu electrònic lacaretateatre@yahoo.es

Enllaç a http://www.lacaretateatre.tk3.net


Cuadro Andaluz de Ripollet

Es va fundar l'any 1986 amb l'objectiu de potenciar el ball flamenc a Ripollet. En l'actualitat compta amb una escola pròpia que realitza cursos de flamenc per a totes les edats. Col·labora amb alguns actes culturals al llarg de l'any. Els alumnes aprenen les varietats de flamenc.

Els horaris d'assaig són dilluns, dimarts, dijous i divendres de 17 a 21 hores.

Més informació al carrer Padró, 70; o al telèfon 93 691 67 73.


Dansa Jove Noelia España

Entitat constituïda l'any 2013 amb l'objectiu de crear un ballet de dansa espanyola. Amb el pas del temps, però, l'entitat ha crescut i en l'actualitat compta amb diferents grups i es realitzen cursos de flamenc d'estil contemporani i clàssic espanyol, així com de sevillanes per a diferents edats i nivells.

Sota la direcció de la ballarina Noelia España, Dansa Jove prepara anualment el festival d'alumnes que es celebra al mes de maig al Teatre Auditori de Ripollet on participen tots els alumnes i nivells en un espectacle amb un mateix fil conductor. 

L'entitat té seu al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4), més informació al telèfon 630737041.


Epidemic Dance Show

Entitat creada amb l'objectiu principal de formar un grup amb motivació i empenta per la dansa per tal de fer gaudir a la població amb aquest art corporal. Epidemic Dance Show ha presentat cinc projectes al nostre municipi on han combinat la dansa, la música i la interpretació. A banda d'aquests espectacles, treballen conjuntament amb altres entitats.

Un altre dels objectius és millorar la formació de ballarins i ballarines i millorar el benestar de les persones a través de la dansa i l'expressió corporal.

Sota la direcció del coreògraf Juan López, Epidemic Dance Show assaja els dilluns de 7 a 9, els dijous de 6 a 7 i els divendres de 5 a 7. Ampliant els dissabtes i diumenges de 12 a 14 hores quan és necessari.

Més informació al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4), o a l'adreça de correu electrònic leojuan_20@hotmail.com


 

Peña Flamenca La Macarena

Es va fundar l'any 1978 amb l'objectiu de mantenir la cultura andalusa. Fomenta el ball flamenc, la música i el cant. Ofereix classes de flamenc de diferents nivells per a infants i adults. A més, classes de guitarra personalitzades.

Més informació al carrer Cot,1,  interior, telèfon 935920104

o al correu electrònic secretariala macarena@hotmail.com


Quadre escènic del Casal D'avis

El Quadre escènic del Casal d'Avis es va fundar fa una vintena d'anys amb l'objectiu d'oferir la possibilitat a la gent gran de fer teatre i aprendre interpretació. Ha estat conduït per Valentí Velilla, Carles Getán i l'actual directora Ana Arias. El grup estrena una obra a l'any al Teatre Auditori però també han fet representacions fora de la nostra població realitzant sortides a Barcelona, Montcada, Sabadell, Cerdanyola i Caniles.

Es tracta d'una entitat oberta a tota aquella gent interessada pel món del teatre que estigui jubilada i sigui soci del Casal d'Avis de Ripollet. Actualment compta amb uns 15 actors i actrius. A més d'aprendre a interpretar els textos teatrals, entre els objectius també es troba la millora en la lectura i la pronunciació. Els assajos es realitzen els dimarts i els dijous de 16.30 a 19.30 hores al Casal d'Avis.

D'altra banda, el Casal d'Avis també compta amb la coral Los Estupendos. Fundada fa vint anys, aquesta entitat ofereix diversos concerts a l'any tant a Ripollet, com fora del municipi. Els assajos es realitzen els dilluns de 17.45 a 18.45 hores al Casal d'Avis.

Mes informació al Casal d'Avis de Ripollet (C/ Calvari, 90) o al telèfon 935804995.


Rhythm'n'moyo

Associació Juvenil nascuda l'any 2010 fruït de la il·lusió d'una desena de persones. L'objectiu és la creació i desenvolupament d'espectacles de carrer en tots els àmbits de les arts escèniques (circ, teatre, percussió, música, entre d'altres). Ofereixen espectacles de carrer com: batucada, cercavila de colors, malabars i tallers per a les escoles.

Dies d'assaig: divendres de 21 a 22.45 hores en el Centre Cultural.

Més informació al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4); o a l'adreça de correu electrònic: rhythmnmoyo@gmail.com


SB Dance

Entitat creada amb l'objectiu de fomentar l'aprenentatge de la dans, creació d'espectacles i experimentar les emocions que mou la dansa dins nostre. Sota la direcció de la coreògrafa Susana Barea, actualment realitzen cursos de dansa i expressió per adults al Centre Cultural i sovint col·laboren amb altres entitats locals, com Epidemic Dance Show i Dansa Jove Noelia España, Apadir, AACC, Associació Fibromialgia, la Careta Teatre, etc.

Els assajos són els divendres de 17 a 21 hores.

Més informació al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4), o a l'adreça de correu electrònic susanabarea.sbdance@hotmail.es


Societat Coral El Vallès

La Societat Coral "El Vallès" és una entitat musical formada a Ripollet l'any 1877.

Va tenir el seu origen en els Cors de Clavé, i actualment compta amb dues corals: Coral
Tradicional i Veus del Vallès
, una banda de música: Banda-Xaranga, i la seva pròpia escola
de música: L’Escoleta.
Aquesta darrera té com a finalitat l’educació de petits i joves cantaires i músics que garanteixin
la continuïtat de l’Associació, i compta amb les seves corals juvenils, infantils i banda de petits.
Sota el lema del seu fundador Josep Anselm Clavé: “Progrés, Virtut i Amor”, la Societat Coral
“El Vallès” és una estructura que uneix a persones de totes les edats a través del seu amor per
la música i el cant i que s’ha guanyat el respecte i l’admiració d’institucions, socis i seguidors
pel seu compromís amb la cultura durant generacions.
L’entitat realitza cada temporada múltiples actuacions dins i fora de Ripollet, ja sigui
col·laborant amb altres entitats de la vila o organitzant els seus propis concerts en diferents
moments de l’any. El seu repertori és molt divers, anant des del més clàssic fins el més
innovador.
Més informació a:
Seu social: Plaça Clos, 3 · 08291 Ripollet
Email:
societatcoralvalles@gmail.com

Lloc web: http://scvalles.cat

 

 


Taller Teatre de l'Associació Cultural de Jaume Tuset

Grup de teatre per a persones majors de 18 anys sorgit fa uns anys a l'Associació Cultural per a la formació de persones adultes Jaume Tuset. Els seus objectius són treballar l'expressió corporal i d'espai, fomentar l'expressió de la veu i representar obres de teatre. Actualment el grup està format per 9 membres i cada any preparen una obra de teatre.

Contacte: Centre de Formació de Persones Adultes Jaume Tuset, Rbla. Pinetons, 1. Telf: 93 691 47 00. Horari d'assaig: dimarts de 18 a 20.15 hores en el Centre Cultural. Mail: associaciojaumetuset@yahoo.es